Temat: Okno obrotowe czy uchylno-obrotowe?
Witam. Które okno sprawdzi się lepiej do łazienki na poddaszu obrotowe czy uchylno-obrotowe? Proszę o doradzenie bo zawsze mieszkałem w bloku i niewiele wiem na ten temat.
Forum dekoratorsko-wszechstronne
O dekoracjach, o życiu i świecie. Nie pozwól, by dyskusja toczyła się bez Ciebie!
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum dekoratorsko-wszechstronne » Sprawy codzienne » Okno obrotowe czy uchylno-obrotowe?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam. Które okno sprawdzi się lepiej do łazienki na poddaszu obrotowe czy uchylno-obrotowe? Proszę o doradzenie bo zawsze mieszkałem w bloku i niewiele wiem na ten temat.
Kwestia tego co bardziej ci się podoba. Szczerze, nie ma za bardzo różnicy w szczelności, użytkowaniu itd. Warto jedynie rozważyć czy nie będziesz się w jakiś tam sposób obijał o otwarte okno obrotowe.
Okna obrotowe są idealne do łazienki bo bardzo dobrze wietrzą pomieszczenie z pary. Są łatwe w otwieraniu i chodzą lekko wiec nawet kobieta nie bedzie miała z nim problemu. Uchylne niby nie zasłaniają widoku po otwarciu ale różnie bywa z mechanizmem bo jednak jest bardziej obciążony.
Widok z łazienki mam jako taki wiec nie bede rozpaczał jesli rama okna bedzie przeszkadzać. Najbardziej zalezy mi na szybkim i dobrym wietrzeniu pomieszczenia wiec chyba wezme obrotowe.
Wiesz, okno uchylne też dobrze by się spisało ale na twoim miejscu i tak zamawiałabym okna obrotowe nawet ze wzgledu na lepsze ceny. Sprawdź sobie na przykład tu: https://megablach.pl/okna-obrotowe-c-29 … 84_92.html. Wybór jest na tyle szeroki że bez problemu znajdziesz coś pasujęcego do każdego dachu, elewacji czy wystroju wnętrza. Działają już od wielu lat wiec mozesz liczyc na profesjonalne doradztwo.
Zamawiałem okna przez megablach.pl jakieś 2 albo 3 lata temu. Sklep oceniam pozytywnie, ceny faktycznie jedne z najnizszych w porównaniu do wszystkich sprzedawców jakich porównałem a dostawa szybka i bez niespodzianek. Duże wrażenie zrobił na mnie szeroki wybór. Śmiało można napisać że do wyboru do koloru.
Super o takie informacje mi chodziło.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum dekoratorsko-wszechstronne » Sprawy codzienne » Okno obrotowe czy uchylno-obrotowe?
Forum oparte o: